Измамени туристи от Мадес груп

Десетки хора се оказват без резервация дни преди началото на отпуските си в Гърция, макар да са платили. Туроператорът отрича вина и обещава да върне парите.
Измамените планирали почивката си рано и я резервирали в туристическата фирма „Мадес груп” през онлайн платформата „Травел базар”, разказаха пред bTV потърпевшите.

Веднага след резервацията платили половината от цената, а по-късно – и останалите пари. Два дни преди началото на отпуска им обаче едно от пострадалите семейства се оказва с анулирана резервация. При обаждане в гръцкия хотел, в който са планирали да почиват, се установява, че там никога не е имало резервация на тяхно име.

Така нито успяват да заминат на почивка, нито да си върнат парите от туристическата компания. Измамените откриват още потърпевши от същата компания в социалните мрежи. Ситуацията е подобна – запазена почивка в Гърция още през май и липса на реална резервация в избрания хотел.

„Парите ще бъдат върнати, ако изтриете всички коментари и се ангажирате повече никога да не пишете за този случай в интернет”, бил отговорът който Сашо Райков, един от пострадалите, получил.

„Мадес груп” е на пазара вече 7 години. Лицензирана е в Министерството на туризма. На обявения адрес обаче репортер на телевизията не е открил никого.

От „Травел базар” също отказват да застанат пред камера. Обясняват, че са постъпили коректно, а до проблема с резервациите се стигнало заради натоварения летен сезон в Гърция. Уверяват, че до края на днешния ден ще възстановят парите на потърпевшите.

Оказва се, че още преди години фирмата „Травел базар” е предлагала туристически услуги без необходимата регистрация. Справка на Министерството на туризма показва, че задължителната застраховката „Отговорност на туроператора” на агенция „Мадес груп” е изтекла.

„Те имат лиценз и за мен това е достатъчно. След като е лицензирана от министерството, би трябвало тази фирма да е адекватна, но виждате колко много измамени има”, коментира Райков.

Потърпевшите са категорични, че ако не получат парите си, ще търсят правата си в съда.

One Comment

  1. мадес груп

    Уважаеми потребители,
    Искаме най-официално да Ви уведомим,че във връзка с публикации по различни форуми в интернет и някои медии през последните няколко месеца има публикувани негативни мнения на недоволни клиенти. Установихме, че абсолютно неправомерно сайт TRAVEL BAZZAR публикува и прави резервации от името на нашата фирма Мадес Груп, която е лицензиран туроператор. Фирмата ни няма никакви юридически и финансови взаимоотношения с горепосоченият сайт. Ваучерите, които е издавал този сайт, респективно фирма са във противоречие на закона. Всички резервации на клиенти направени от тази фирма нямат нищо общо с нашата фирма, не рекламираме и не продаваме наши туристически пакети в този сайт. Съжаляваме, че по този начин е опетнено името на фирмата и по някакъв начин е причинено неудобство на клиенти. Уведомени са компетентните органи за действията на TRAVEL BAZZAR. Целият екип на Мадес Груп ще продължи да работи с още по голям заряд, и ще положи всички усилия за изчистване на своя имидж.

Вашият коментар