Измамници пращат мейли от името на Централна кооперативна банка

Отново опити за измама от името на известни банки. Тази сутрин хиляди хора се събудиха с „блокирани“ сметки, този път в Централна кооперативна банка. Измамната кампания тече вече няколко дни.

Учудваме се на ентусиазма на измамниците, но изобретателността им става все по-голяма. Както по-рано писахме да наблюдавате e-mail-а от който е изпратено съобщението, сега подателя е малко по-достоверен: noreply@email.ccbank.bg. Правописните грешки, които по-рано издаваха фалшивите мейли, сега почти ги няма. Единственото, което мошенниците не могат да скрият е адреса, към който води линка: http://bocailloux.com/bg/.

скъпи клиенти,
Вашата електронна сметка в CCBank.bg е временно заключена от съображения за сигурност.
Ако искате да активирате профила си, следвайте инструкциите по-долу.
можете да го направите тук:
Отключване на профила
С уважение,
Обслужване на клиенти

Ако последвате линка, ще попаднете на форма идентична на формата от банката, където ще Ви подканят да си въведете потребителското име и парола за акаунта в банката. Така измамниците ще се сдобият с личните Ви данни и контрол над сметката Ви.

Ако имате съмнения, че сметките са Ви блокирани – позвънете в банката, или използвайте електронното си банкиране на адреса, предоставен от банката, който задължително е криптиран с ссл и започва така: https://.

Не следвайте линковете в писмото, а веднага го изтрийте.

Вашият коментар