Измамници спекулират с трагедията на 15-годишно момче

МБАЛ-Бургас предупреждава гражданите да не се подават на спекулацията за събиране на средства за лечението на 15-годишния младеж, прободен с нож в Китен. Това съобщават от пресцентъра на здравното заведение.В лечебното заведение са постъпили сигнали, че измамници „са организирали” кампания за събиране пари за лечението на младежа. От болницата призовават хората да не се поддават на манипулацията. Пациентът е дете и е здравноосигурен.

МБАЛ-Бургас е обезпечила лечението му с нужните медикаменти, анестезии, консултации и лекарски грижи. Всички разходи за неговото лечение и престой в болницата ще бъдат заплатени от Националната здравноосигурителна каса (НЗОК).

15-годишното момче, което бе прието в Реанимацията на МБАЛ-Бургас, след като бе намушкано в Китен, вече е стабилно състояние. Младежът бе транспортиран в Бургаската болница на 8 юли с няколко наранявания в областта на шията, гърба, скалпа и над лакътя и бе опериран по спешност. Лекарите успяха да стабилизират състоянието му и той вече е без опасност за живота, като тази сутрин е преведен в Отделението по обща хирургия.

Вашият коментар