Некоректна фирма за почистване Рефлекс М

Публикуваме писмо на наша читателка относно, фирма Рефлекс М. Възмути ни не толкова щетите, които са причинили, а отказът да поемат отговорност и да се реваншират по някакъв начин. Всички сме доволни, когато дадени услуги се свършат коректно, но колкото и да се стараем – понякога допускаме грешки. Професионализма се изразява в това, да признаем адекватно вината си при грешки и да възмездим ощетените.

Здравейте,

Пиша Ви във връзка с горчивия ми опит с фирма за почистване Рефлекс М, намираща се на ул. Чаталджа 20 в гр.София.

Преди известно време ги повиках за пране на матрак. Избрах конкретно тази фирма, защото имаше само позитивни отзиви. Още в деня на прането (като започна да изсъхва матракът) се появиха ужасни кафяви петна, а преди прането ги нямаше, матракът беше доста чист и нов, наложи се пране заради беля от котката ми. Фирмата дойде да огледа петната, не можаха да дадат никакво обяснение защо са се появили и препраха местата с повече петна. Докато съхне, петната станаха още по-големи, но реших, че не си заслужават нервите с фирмата, и без това не можеха да направят повече (вече опитаха). Сложих чаршаф и реших да забравя за случая, въпреки ужасния вид на матрака.

Няколко месеца по-късно реших, че е време да завъртя матрака на другата страна и бях ужасена – на всички петна, оставени от прането с фирма Рефлекс М, са се появили дупки. Където няма петна, няма и дупки. Несъмнено дупките са се появили в следствие от тези петна, причинени от фирмата.

Производителят на матрака, разбира се, не прие рекламацията и се обадих на фирмата Рефлекс М да потърся отговорност за причинените щети. Служителят се държа арогантно, непрофесионално и показа пълната си безразличност за случая, няколко пъти ми затвори телефона, помолих да ме свърже с управител/собственик, но така и не ми се обадиха.

Написах негативен отзив в страницата им във Фейсбук, както и коментар на пост с реклама на услугата им за пране на матраци, след което блокираха профила ми и изтриха коментара ми, не съм им удобна да пиша негативни неща. Вероятно затова успяват да държат уж висок рейтинг и да успяват да залъгват хората.

За съжаление, съдебната ни система е прекалено бавна и би ми излязло по-евтино да си купя нов матрак, отколкото да ги осъдя. Оставена без никакъв избор, ме амбицираха да направя всичко възможно да достигне информацията за некоректните им и некачествени услуги до повече хора. Затова отправям молба към Вас да публикувате случая за тази измама.

Ако имате и други идеи към кого още да се обърна, за да достигне информацията за тези измамници до повече хора, ще съм благодарна да ги споделите! Прикачвам снимки, на които се виждат и петната, и дупките.

За щастие скоро след публикацията тук, с нас се свърза представител на фирма „Рефлекс М“ и ни изложи гледната точка на фирмата. С готовност публикуваме писмото без редакторска намеса и без коментар, като предоставим възможността на нашите читатели сами да преценят ситуацията.

Здравейте на целия екип на izmami.net!
Свързваме се с Вас по повод статията „Некоректна фирма за почистване Рефлекс М“.
Ще опишем накратко случая през нашата призма, тъй като вярваме, че некоректната страна е тази на поръчителя.
Матракът беше изпран с професионални, безвредни и доказани във времето препарати. По време на обработката бяха спазени всички добри практики за почистване, които са доказани през годините и никога не са водили до оплаквания или недоволни клиенти.
Както се подразбира и от нейния текст, който Ви е изпратила, наложило се е пране на матрака в следствие на „беля“ от страна на котката.
След обработката, госпожата ни потърси 7 (седем) месеца по-късно с претенции, че ние не сме свършили качествено работата си. Ако наистина беше така, то това щеше да се установи още при първата смяна на чаршафи или дори при проверка след тръгването на екипа от обекта.
Тъй като ние наистина държим на качеството в обслужването, както и на всеки наш клиент, то искрено вярваме, че нейните твърдения са неверни и изцяло с цел уронване на престижа.
Ще се радваме да премахнете статията, тъй като тя би била заблуждаваща за бъдещите ни клиенти.
При интерес, моля свържете се с нас на office@–––.com където ще можем да Ви предоставим допълнителни снимки, текстове от кореспонденция, както и официални становища по казуса.

Вашият коментар