Некоректна фирма за почистване Рефлекс М

Публикуваме писмо на наша читателка относно, фирма Рефлекс М. Възмути ни не толкова щетите, които са причинили, а отказът да поемат отговорност и да се реваншират по някакъв начин. Всички сме доволни, когато дадени услуги се свършат коректно, но колкото и да се стараем – понякога доспускаме грешки. Професионализма се изразява в това, да признаем адекватно вината си при грешки и да възмездим ощетените.

Здравейте,

Пиша Ви във връзка с горчивия ми опит с фирма за почистване Рефлекс М, намираща се на ул. Чаталджа 20 в гр.София.

Преди известно време ги повиках за пране на матрак. Избрах конкретно тази фирма, защото имаше само позитивни отзиви. Още в деня на прането (като започна да изсъхва матракът) се появиха ужасни кафяви петна, а преди прането ги нямаше, матракът беше доста чист и нов, наложи се пране заради беля от котката ми. Фирмата дойде да огледа петната, не можаха да дадат никакво обяснение защо са се появили и препраха местата с повече петна. Докато съхне, петната станаха още по-големи, но реших, че не си заслужават нервите с фирмата, и без това не можеха да направят повече (вече опитаха). Сложих чаршаф и реших да забравя за случая, въпреки ужасния вид на матрака.

Няколко месеца по-късно реших, че е време да завъртя матрака на другата страна и бях ужасена – на всички петна, оставени от прането с фирма Рефлекс М, са се появили дупки. Където няма петна, няма и дупки. Несъмнено дупките са се появили в следствие от тези петна, причинени от фирмата.

Производителят на матрака, разбира се, не прие рекламацията и се обадих на фирмата Рефлекс М да потърся отговорност за причинените щети. Служителят се държа арогантно, непрофесионално и показа пълната си безразличност за случая, няколко пъти ми затвори телефона, помолих да ме свърже с управител/собственик, но така и не ми се обадиха.

Написах негативен отзив в страницата им във Фейсбук, както и коментар на пост с реклама на услугата им за пране на матраци, след което блокираха профила ми и изтриха коментара ми, не съм им удобна да пиша негативни неща. Вероятно затова успяват да държат уж висок рейтинг и да успяват да залъгват хората.

За съжаление, съдебната ни система е прекалено бавна и би ми излязло по-евтино да си купя нов матрак, отколкото да ги осъдя. Оставена без никакъв избор, ме амбицираха да направя всичко възможно да достигне информацията за некоректните им и некачествени услуги до повече хора. Затова отправям молба към Вас да публикувате случая за тази измама.

Ако имате и други идеи към кого още да се обърна, за да достигне информацията за тези измамници до повече хора, ще съм благодарна да ги споделите! Прикачвам снимки, на които се виждат и петната, и дупките.

Вашият коментар