Отново ни мамят с ремонта на покриви

Всяка година има хора, които изгарят от мними „майстори“ на покриви, предимно от ромски произход. Ето и сигнал подаден от наш читател за поредната схема на мургавите ни събратя. Публикуваме писмото без редакторска намеса.

Аз изгорях не се усетих на време, но какво да направя да предпазя другите дадоха ми някакъв хвърчащ лист с това какво са свършили и скъсаха договора които подписах по средата на ремонта от глупост защото се уплаших от закани за саморазправа.
Първо ме изненадаха рано сутринта в гаража и ме успаха с приказки за евтин ремонт на 16 квадрата гараж за покрива 120 лв. и за стените 240 лв. казах си не е много и се съгласих. Единия циганин ми каза да отида да взема ключа да изкарам колата и Аз тръгнах без да заключа! Казах на майка ми тя веднага се осъмни и каза
– Ще ти искат още пари, не ги пускай вътре!
Като слязох долу им казах само покрива без вътре, обаче единия ми каза изкарвай колата!
Изкарах колата навън по техно настояване и започнаха да вадят всичко от гаража слагаха го пред затворените врати така, че не можех вече да ги затворя!
След това единия поиска пари да купи бира дадох му 10 лв. и той донесе 3 бири без да върне ресто, казахме си наздраве тримата все едно сме стари приятели аз отпих една глътка и я оставих вътре и излязох отпред при багажа след известно време стария ром ми донесе бирата отвътре и ми каза!
– Защо не си пиеш бирата !
Аз я взех от ръцете му и пих! Може да ми е сложил някакво хапче в нея защото после станах неадекватен и те започнаха да ме разпитват къде работя и с кого живея.
После дойдоха още 4 ма оставиха малко материал и искаха пари за газ 60 лв. дадох им и тримата тръгнаха а единия остана този които остана ми каза да отида да им взема цигари и на тримата по една кутия после щели да ми приспаднат от цената! И тримата ми казаха какви цигари да им взема Давидов, Собрание и Виктори струваха 17.30 лв. след това и третия започна да ми задава въпроси от рода женен ли съм имам ли деца през това време единия започна да лепи стереопор по стените.
По едно време този които дойде пръв и ми каза, че ще струва 120 за покрива и 240 за вътрешна изолация ми каза ако някои ме пита колко са ми взели да не казвам колко ми е казал на никои а да казвам, че струва 60 отвън вътре 40 лв.!
След това мина леля ми и ме пита колко ще ми вземат а той беше там и слушаше разговора ми с нея за това и казах 60/40 това което ми бе казал да казвам!
Леля ми каза много е и си тръгна а тои ми каза да си дам Личната карта Аз се учудих за какво му е и казах, че не е у мене а той каза да отида да я донеса!!!?
Аз се направих, че не съм го чул той обаче отново повтори настоятелно !
– Отиди да я донесеш
Казах му няма да я донеса защото не е редно а той каза сега вече се излагаш
След известно време дойдеха още трима цигани единия от тях също ми поиска Лична карта за да сме пишели договор и на него отказах а другия каза, че и той ми бил казал! След което Аз им казах, че ще им продиктувам Трите си имена и ЕГНто. Тъй като вече се съмнявах в тях не им казах истинското си име и ЕГН а си измислих.
След като написа Имената ми и ЕГН написа цена на квадрат 40 лв. при което Аз възкликнах.
– Ама той каза 120 лв.за покрива и 240 вътре!
При което дебелия циганин му удари шамар на този които ми го каза това и каза
– Ти какво си се пазарил!
Този шамар според мен беше за цел да се докаже кои е шефа им и,че е станало недоразумение което ще ми коства много пари без да имам вина за това, но шамара също оказа и психологическо влияние над мен за да се стресна и подпиша договора.
След което ми каза подпиши договора и напиши ще платя накрая собственоръчно въпреки, че стана ясно, че аз не съм се съгласил на тая цена като съм казал ДА !
В договора пишеше само 40 лв. на квадратен метър без да има написана квадратурата която ще се прави Аз ги питах
– Защо не пише колко квадрата!?
Той ми каза
– Като свършат ще измерят
Нямаше и крайна цена!
Попитах
– Защо няма крайна цена!?
Като казах, че така накрая така може да поискат колкото си искат и отказах да го подпиша.
Тогава казах
– ВЪН ще извикам ПОЛИЦИЯ
При което делелия циганин се нервира започна да приказва с висок глас
– Вече ти направихме половината
Слабия циганин, които ми казаха, че е брат му го успокояваше застанал до него.
После ми каза
– Ела да се разберем отвън в твоята кола
Аз не знам защо отидох а не отказах да го направя може би се уплаших от агресивния дебел циганин!
Влезнахме в колата и той започна да ме плаши, че ако викна ПОЛИЦИЯ по лошо за мен ! После каза
– ще ти го направим за 1500 лв. ВСИЧКО, но на момчетата ако те питат кажи за 4000 лв. защото те са на процент
Каза ми още, че имат деца все едно ме интересуваше това за да им платя.
Не знам защо при положение, че вече бях излъган за цената веднъж се съгласих втори път! После той каза
– Чакай да питам брат ми (дебелия)
След като го пита каза, че брат му е съгласен за 2000 лв. !
Излязохме от колата и отидохме при брат му с които си стиснахме ръцете в знак на съгласие.
Той каза

– Отивай да донесеш парите

Те ми взеха парите и отидоха за материали а другите които бяха останали ме притиснаха да кажа какво съм се разбрал с тях а те нали ми казаха да не им казвам, че сме се разбрали за толкова им казах това което ми казаха да им кажа!

после като се върнаха отрекоха да сме се разбирали така това било само за покрива трябвало да платя и за изолацията отделно още толкова за малко да се стигне до физическа саморазправа защото отказах да им дам още 2000 лв. !

казах им
– И да ме убиете няма да дам още 2000 лв .

Тогава кроткия ром който уж им е шеф ми каза

– Да отидем до кафето да се разберем

С нас дойде и леля ми която бях извикал за свидетел
Кафето е на самообслужване
той каза

– ВИЕ седнете АЗ ще взема нещо за пиене

Донесе ни сок в които е можело да сложи някакъв опият предположих по късно защото наистина се успокоих все едно съм с приятели на кафе и нямам проблем.

После започна да пише в една тетрадка колко квадрата по колко лева и накрая написа 4200 лв .
Беше забравил за разговора в колата ми както този които беше забравил ,че ми е казал 120 лв. за покрива и 240 лв. за вътрешна изолация.
След като написа 4200 лв.
АЗ му казах
– Утре може да дойдеш да искаш още!?
Той каза
– Няма ще ти дам разписка
АЗ казах, че няма да ги дам а той каза
– Ще ти направя отстъпка последно 1600 лв.
Леля ми се съгласи и тръгнахме към другите при което той каза на мен такъв ремонт струва 8000 лв.
АЗ му отговорих
– Защо не ми казахте в началото колко струва!!?
Леля ми се отдалечаваше от нас а АЗ тръгнах в обратна посока към банкомата за парите той ме спря и каза да се върна след което каза
– Леля ти я няма изтегли 2000 лв
Казах му, че няма да стане и отидох да тегля 1600 лв.
Преброй ги пред леля ми и написа на хвърчащ лист, че няма претенции за пари без да пише сумата без да си пише името накара този които ми каза 120 лв. на 240 лв. да се подпише и напише трите си имена също и да ми покаже лична карта скъсаха договора и си отидоха излезе ми общо 3800 лв.

Вашият коментар