Отново фалшива благотворителност около празниците

Измамници плъзнаха из Пловдив, спекулирайки с милосърдието в навечерието на Коледа. Млад мъж на видима възраст около 25 години пресреща минувачи в подлеза на Централна гара в града.

Младежът спира предимно жени, прави им усмихнато комплимент за елегантност, след което пита ведро дали биха се включили с левче или две в коледна акция за 7-годишно болно момче. Със събраната сума то щяло да бъде излекувано. По думите на измамника, хлапето не живее в нормално семейство, а се отглежда в дома „Мария-Луиза” в Пловдив и има здравословен проблем, който изисква скъпо лечение.

Нямаме такова момче, каза директорката на социалното заведение Дарина Кукева. Не сме събирали средства за никого и не е това начинът, категорична бе тя. Директорката определи случая като поредната спекулация на измамници, които се представят за благотворителни фондации и използват злонамерено имената на различни институции.

Ако станете свидетел на такъв опит за измама или се усъмните в някоя от коледните благотворителни инициативи, сигнализирайте в най-близкото поделение на полицията, призова говорителят на областната дирекция Анелия Влахинова. Тя посъветва още да се съобщят възможно най-много детайли. На всеки сигнал екип ще се отзове на мястото, за да направи проверка, увери тя. Може да се съобщи и на телефон 112.

Вашият коментар