Пловдивчанин задигна кутия с дарения за болно дете

Мъж бе задържан за 24 часа непосредствено след кражба в Кършияка в Пловдив. Мярката е взета спрямо 38-годишен криминално проявен и осъждан жител на града, който отнел кутия с дарения от търговска верига на ул. “Васил Левски” и побягнал.

Охранител в магазина и очевидец на случилото се обаче успели да догонят извършителя и го заловили. Пловдивчанинът е отведен за 24 часа в Трето РУ, започнато е бързо производство.

Междувременно пловдивски криминалисти разкриха извършители на грабеж. Разследването стартирало на 12 февруари по сигнал, че маскиран заплашил служител в метан станция и отнел около 100 лева.

В процеса на оперативните действия служители на Първо РУ и колегите им от отдел “Криминална полиция” влезли в дирите на двама съучастници, криминално проявени пловдивчани на 37 и 30 години.

С полицейска заповед вчера мъжете били задържани за срок до 24 часа. Работата по документиране на случая продължава под надзора на районната прокуратура.

Сигнал за взломна кражба бе получен вчера в РУ – Труд. По предварителни данни, в нощта срещу понеделник от фирмено помещение в Съединение била открадната метална кутия с над 400 лева.

При огледа е установено, че крадците са проникнали след разбиване на прозорец. Образувано е досъдебно производство и работата на разследващите продължава.

Вашият коментар