Пробутват фалшиви касови бонове по морето

Масовото укриване на оборот с неиздаване на редовен фискален бон не е тайна за никого по морето. Честа практика е в Бургас да мамят само с междинна бележка от компютър, за която си мислим, че е редовен бон и че се отчита в НАП.

Това се прави не само в кафенетата, но и в повечето ресторанти, дискотеки и пианобарове, пише „Флагман“. Вижте как можете да хванете сервитьора или магазинера, когато не ви издават редовен фискален бон, а хвърчаща бележка:

Липсва ли графичното лого „фискален бон”, не сте длъжни да плащате! Станете и напуснете заведението, не могат да ви спрат! Отказвайте да плащате!

Друга позната схема за измама на НАП е с липсата на регистрация по ДДС. В центъра на Бургас, напр., има популярен търговец, който притежава оборотно луксозно кафене на главната улица, има магазин за бърза храна срещу кметството и втори магазин, продаващ популярна марка млечни продукти, намиращ се до офиса на голяма политическа сила.

Този търговец издава касов бон, но под обозначения адрес не можете да видите, че фирмата е регистирана по ДДС. Как така тази фирма, работеща с огромни обороти вече трета година, под носа на НАП, не е натрупала приход за регистрация по ДДС, си остава загадка. Но това по-скоро не е масово явление, а поведение на човек, който определено е с протекции.

Вашият коментар