Саморазправа на работодател със служителка в Кърджали

Собственик на магазин в Кърджали би с юмруци и метална палка приятел на своя служителка, която си позволила да подаде жалба до Инспекцията по труда. Екшънът се разиграл пред търговски обект на улица „Републиканска“ в областния център, разказаха за 24rodopi.com свидетели на грозната сцена.

Х.К. работила като продавачка в магазин за детски дрехи. Собственикът Ш.Ш. и съпругата му Т.Ш. обаче прекратили трудовия й договор без да посочат конкретна причина. Уволнената служителка подала сигнал за случилото се в Инспекцията по труда. След като започнала проверката по случая, бившата продавачка получила писмо от доскорошните си работодатели да посети магазина, за да й бъде дадена трудовата книжка и изплатена заплатата. Тя направила това в два последователни дни, но нищо от обещаното не се изпълнило защото, за да го сторят, работодателите поискали Х.К. да си оттегли жалбата до трудовата инспекция. След като жената отказала, тя се принудила да се прибере без книжка и възнаграждение. Ден по-късно отново получила „покана“ да посети магазина.

Този път обаче кърджалийката се уплашила и помолила свой приятел да я придружи. Д.Д. закарал с автомобила си жената, като спрял непосредствено пред магазина. Х.К. влязла вътре и след няколко минути излязла. На вратата обаче я настигнал собственикът на обекта Ш.Ш., който я сграбчил за ръката. В този момент чорбаджията забелязал чакащият в автомобила приятел на бившата му служителка. Търговецът се засилил към колата, отворил дясната врата и понечил да удари шофьора. Мъжът също слязъл и заобиколил автомобила. В този момент продавачът на детски дрехи нанесъл няколко удара с юмрук в лицето на мъжа, извадил и разтягаща се метална палка, с която удари в ръката Д.Д. с думите „майка ти да е*а боклук“.

След наказателната акция, търговецът тръгнал нагоре по улицата. Веднага бил подаден сигнал на спешния център 112, а на място пристигнал полицейски екип. Униформените повикали Ш.Ш. да даде обяснения в Районното управление. Там Ш.Ш. заявил, че бил ударен с дръжката на нож в гърдите от Д.Д. и щял да си извади медицинско. Свидетелството от съдебен лекар на Д.Д. обаче коства обезщетение за нанесените неимуществени вреди в размер на 1500 лева. Търговецът ще трябва да плати и глоба в размер на 1000 лева, решиха районните магистрати в Кърджали.

Вашият коментар